Tia.

Op de planning...

Deze week stond normaal een tas uit het nieuwe boek "Mijn Tas 2" van Nathalie (Fynn) en Sofie (Elisanna) op het programma. Dit nieuwe exemplaar mocht niet in mijn collectie ontbreken. Ik stond letterlijk te trappelen om ermee aan de slag te gaan. MAAR, er kwam een "speciaal project" tussen. Niet getreurd, de tas krijgen jullie nog tegoed.

Achter de schermen.

Zoals velen van jullie wel weten, breng ik het meeste van m'n tijd door in het ziekenhuis. Zowel voor- in- als achter de schermen ben ik er te vinden. Zelfs nu ik nog steeds ziek ben, blijven mijn begeleiding kinderen een stukje van me. Telefonisch hou ik zoveel mogelijk contact. Ik weet het... Ik zou vooral aan mijzelf moeten denken, maar ik kan het niet laten. De aard van het beestje!

Een creatieve ziel.

Een triestige moeder stuurde me een "SOS" met de vraag of ik op creatief vlak geen helpende hand wou zijn. Haar kleine bengel zet de laatste tijd maar al te graag het ziekenhuis op stelten. Het woord: "ziekenhuishemd" moet nog maar vallen of het is al drama!

Het zit namelijk zo:

Vaak wordt bij leukemiepatiënten een poortkatheter gestoken. Een poortkatheter is een katheter met reservoir die ingeplant wordt in een grote ader onder het sleutelbeen. Het grote voordeel van een poortkatheter is dat deze katheter gedurende enkele jaren ter plaatse kan blijven. Telkens er bloed genomen wordt of medicatie via infuus gegeven wordt, kan dit via de poortkatheter gebeuren. Zo kunnen pijnlijke prikken tot een minimum beperkt worden.

Het dragen van een pyjama of kledij met een hoge ronde hals is in dit geval niet aan te raden. Dit komt vooral omdat aangesloten leidingen (bijvoorbeeld een infuus) dan op een ongemakkelijke plek zitten. Een pleister kan de zakken wel op zijn plaats kleven, maar dit is slechts een tijdelijke oplossing. De lijm zorgt vaak voor huidirritaties. Iets wat absoluut niet aangenaam is. Je hebt letterlijk het gevoel dat iets constant op een brandwonde zit te schuren! 

Een ziekenhuishemd zorgt voor de nodige bewegingsvrijheid. MAAR, laten we eerlijk zijn. Die dingen zijn niet alleen kei lelijk, ze laten meestal ook je kont of ondergoed zien! Oké, als er vlekken (kots, bloed en nog enkele andere gore toestanden) opkomen, is dit geen drama. Je gooit die dingen gewoon in de vuilbak. MAAR, ook zieke kinderen zien er graag mooi uit. Die willen net als alle andere kinderen, af en toe eens stralen. EN gelijk hebben ze!

Een schort hoeft geen patattenzak te zijn.

Deze scène bracht me op een leuk idee. Daar ik wel van een uitdaging hou, besloot ik om het "enfant terrible" in het nieuw te zetten. Gebaseerd op een oude knutselschort van ons Cato ontwierp ik de "TIA". t'Ja het model moet een naam hebben. 

Proefkonijn...

Als moeder van een welp in dezelfde situatie, had ik meteen een proefkonijn in huis. Lange mouwen, 3/4 mouwen, korte mouwen, hemdje, blouse, lage ronde hals, v-hals, zakken,... Ik liet me tijdens het testen even gaan!

Om een idee te geven, showde mijn model van dienst met veel plezier één van de testversies.

IMG_0736JPG

IMG_0741JPG

IMG_0742JPG

Voor deze versie (ronde hals, 3/4 mouwen, blouse) gebruikte ik soepel vallende stof. Namelijk orange-roestachtige crêpe die ik bij (StoffenVerkempinck) kocht. Ik werkte in panden, die ik onderaan stropte voor een wijder effect. De ronde hals zorgt voor de nodige ruimte (voor de leidingen) en bedekt de port-à-cath. Het geheel sloot ik af met drukknopen, die indien nodig snel open kunnen.

Niet ver van ons huis ligt een zandgroeve. Ik sloop met camera en kind het huis uit. Ik liet het kind vervolgens los en trok snel enkele foto's. (Ssttt... Ik heb nog steeds bedrust).

IMG_0737JPG

IMG_0740JPG


Enfant terrible:

Voor het kind in kwestie, bedrukte ik stof (doodskoppen, cactussen,...) Ik zeg je, het zal nog nooit zo graag een schortje gedragen hebben. Voor alles is een oplossing. Van zodra ik terug aan de slag ga, laat ik jullie de originele exemplaren zien. Voorlopig zullen jullie het met de testversies (hier) moeten doen, anders is de verrassing eraf.

Valsspeler...

Zoals jullie kunnen zien, speelde ik deze week voor "Stik Belgique" een beetje vals. Ik liet jullie geen patroon van een bekende ontwerpster zien, maar deze. Dit moeten jullie me maar vergeven. Sommige dingen gaan nu 1x voor. Om het goed te maken, laat ik volgende week een topper zien.

Voor inspiratie, neem een kijkje bij deze dames:

FlaflinkoKhadetjesNaaisdrovjeNathalie’s NaaiselsThe Needle Of ChoiceWoohoo by DavinaWilwarinCoutureJongens tochSkwadraatliveAdivastyleJust DelphineNoxeemaMiss PixieGezien bij JustinePlus 2 is 5!MimalokiOOYAmadeLilliepawillieSewing à la carteBlogliesje


Tot de volgende...